Het is niet altijd even makkelijk om altijd en overal gezonde voeding voor handen te hebben. Dat geldt ook voor tussendoortjes. Maar met een beetje voorbereiding kom je een heel eind en voorkom je dat je aan het einde van de ochtend of de middag overvallen wordt door trek en gaat snaaien. In mijn blog van vandaag wil ik één van mijn favoriete tussendoortje met je delen; het is lekker, bijzonder gezond, lang houdbaar en eenvoudig te bewaren en mee te nemen. Veel beter worden ze niet!

Gezondheidseffecten
Ik heb ’t over ‘de noot’. Met een handje noten per dag doe je jezelf een groot plezier. Zo verlagen noten je LDL-cholesterol, waardoor je bloedvaten gezonder blijven. Verder leveren noten veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet. Dé noot der noten is wat mij betreft toch wel de walnoot. Ik sla geen dag over! Deze bevat veel omega-3-vetzuren. Er zijn inmiddels vele onderzoeken die laten zien dat juist deze vetzuren een positieve invloed hebben op met name hart- en vaatziekten, hersenziekten (o.a. depressie en dementie) én kanker (bron; Hoe word je 100?)

Teveel vet?
Veel mensen laten noten staan, omdat ze veel vet bevatten en men denkt er dik van te worden. Beperk de hoeveelheid tot een handje per dag en je zal merken dat dat precies de hoeveelheid is die je nodig hebt om de tijd te overbruggen naar je volgende maaltijd én te profiteren van de gezondheidswinst. En wist je dat uit onderzoek is gebleken dat juist mensen die dagelijks noten eten een smallere taille hebben dan mensen die dat niet doen? Dat komt door het lange verzadigende karakter van noten waardoor de kans groot is dat je over de hele dag genomen minder kcal binnenkrijgt.

Handig
Wat ik zo ideaal vind aan noten is dat ze droog, lang houdbaar en gemakkelijk in een bakje of zakje mee te nemen zijn. Vind je noten duur, koop ze dan heel voordelig in een grotere verpakking op de www.denotenshop.nl. En oh ja, bestel dan meteen wat gebroken lijnzaad (bomvol omega-3-vetzuren) en tarwezemelen(bron van vezels) als toevoegingen voor je havermoutpap, muesli of kwark in de ochtend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over health coach Reinder Postma

Nadat hij zijn destructieve levensstijl transformeerde naar een leven in balans, werd hij health coach. In zijn boek ‘de gezonde routine methode’, (2016) beschrijft hij zijn verfrissende kijk op ’t ontwikkelen van een blijvend gezonde leefstijl. Niet lang daarna ontwikkelde hij het Health Masters programma voor organisaties waarmee werknemers dé kans krijgen om zowel hun fysiek als geestelijk welzijn duurzaam te verbeteren. Een win-win situatie voor zowel werknemer als werkgever!

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE WEKELIJKSE BLOG VAN HEALTH COACH REINDER POSTMA.